Nykvarns IP 1
25 juni 2023
12:00

Referat: Nykvarns SK U - Gillberga-Lista IF

Nykvarn - G-LIF 2 - 3 ( 2 - 1 ) målskyttar Liam Selling 1, Nils Hård af Segerstad 2

söndag lunch och ett stekhett Nykvarns IP troligen dryga 30 grader på plan , Nykvarn obesegrade så här långt
startar matchen i högt tempo på konstgräset långbollar i djupet som hotar & redan efter 10 minuter kapar Emil en hemmaspelare i straffområdet, domaren blåser & pekar på straffpunkten. straffen sitter säkert och hemmalaget tar ledningen
Nykvarn fortsätter med djupledsspel och har ett skott i ribban några min senare kommer Liam igenom och slår en markboll från högersidan av straffområdet mot bortre, det ser ut som den ska gå in men svänger av lite och tar stolpe ut.
Nykvarn skapar mest och får lite frisparkar från ganska långa avstånd som lyfts in mot mål, Rebbe kan plocka ner dom som inte går över mål, minut 34 river John åt sig bollen på egen planhalva vid mittcirkeln, fintar bort ett par hemmaspelare & lägger en kanonpassning i djupled till Liam som inte gör något misstag den här gången & sätter kulan i nät ,kvitterat 1 - 1.
med 5 min kvar av halvleken lyckas Nykvarn få in bollen på en halvchans och tar ledningen med 2 - 1 inför halvtidsvilan.

G-LIF får tag i spelet lite mer i början på andra & börjar byta runt med spelare för att kunna ha friska ben i hettan som tar hårt på krafterna, bortagänget skapar mer & mer Nisse skjuter och målisen boxar till högerhörna som som John lägger mot Nisse som nickar in kvitteringen 2 - 2 med 25 min kvar, vattenpaus nu.
Ställningskrig på mittplan och mycke fram och tillbaks G-LIF tar tätare och tätare spelarbyten för att kunna pusta lite,
Nykvarn sätter lite mer press på slutet men skapar inga större farligheter förutom ett par bollar som slås in på marken parralellt med mållinjen in i målområdet men som rensas undan, bortagänget kontrar och bollen går till högerhörna som i sin tur räddas till ny hörna nu från vänster, Emil slår mot mitten Nisse går upp och nickar bollen räddas men studsar på en hemmaspelare och in i mål 2 - 3 till bortalaget, självmål men Nisse får målet, bara ett par minuter kvar av matchen nu.

en mycket stark kämpaseger från G-LIF grabbarna och en skön seger som gör det roligare att åka hem igen.
efter en vecka med 2 bra träningar ser vi fram mot match på Lördag med returmöte mot Nykvarn hemma på vallen
dom är säkert revancesugna så räkna med en tuff fajt matchstart 13:00 lördag 1 juli

truppen: Rebbe, Emil,Nicke, Adam,Niclas,Nisse John, Lucas,CV , Liam, Jordan, Olle, Matte, Albin, Axel , Nimborg